Potřebujete propojit vnitřní prostor kuchyně nebo obývacího pokoje s terasou elegantně a navíc bez bariér? Můžete si vybrat mezi venkovními dveřmi, francouzským oknem a posuvnými portály. Představme si přednosti posuvných portálů.

 

Moderní posuvné portály

Funkční a elegantní. Takové jsou posuvné systémy, které zvětší hranice vašeho bydlení o balkon nebo terasu. Navíc vám umožní její plnohodnotné používání. Skvělou zprávou je, že k posuvným systémům se nabízí také sítě proti hmyzu v plisé nebo posuvném provedení.

 

Posuvné portály vám nabízí velké možnosti z hlediska rozměrů, funkčnosti a také designů. To je jejich velká výhoda proti francouzským oknům nebo dveřím na terasu. V naší nabídce najdete rámové a také bezrámové posuvné portály.

Crp service

Rámové posuvné portály

Hliníkové provedení posuvných portálů má perfektní tepelně izolační vlastnosti. Díky tomu jsou tyto portály vhodné také do nízkoenergetických nebo pasivních domů. Inovativní systém navíc umožňuje spojovat jednotlivé díly pod úhlem 90 stupňů bez nutnosti spojování křídel pomocí pevného rohového sloupku.

 

Rámové posuvné portály jsou vybavené systémem, který zabraňuje rosení skel. Řešení, které funguje na základě tepelných vložek, které jsou umístěné v rámu. Vnitřní komory oken tak zůstavají teplé i v případě, že je venku zima. Vy si tak nejen během zimního období můžete vychutnat nerušené výhledy do své zahrady nebo okolní krajiny.

 

Pochopitelně si můžete vybrat z nejrůznějších barevných provedení podle vzorníku RAL. Barvy mohou být nanesené v kovové, pískové nebo hladké struktuře. V nabídce jsou také dekory, které imitují dřevo.

 

K dispozici je na výběr mezi manuálním a automatickým otevíráním. My vám dle velikosti a také váhy dveřního křídla doporučíme vhodnější řešení. Automatický posuv je pochopitelně zárukou vyššího komfortu při užívání.

Výhody rámových posuvných portálů:

  • Promyšlené řešení do posledního detailu.
  • Špičková tepelná izolace.
  • Ekologická varianta.
  • Úspora financí díky dokonalosti systému.

Bezrámové posuvné portály

Chcete, aby byl váš posuvný portál elegantní, minimalistický a nadčasový. Navíc opravdu designový? Pak je dobré vsadit na bezrámové posuvné portály, které nabízí okna bez rámu. Jde o trend posledních let. Ptáte se, zda mohou být okna, která nemají žádný rám? Ve své podstatě nikoliv. Ve skutečnosti pochopitelně okna rám mají. Ten je však zapuštěný do ostění a parapetu. Viditelná tak zůstane jen zasklívací lišta. Interiér tak může dokonale splynout s venkovním prostranstvím.

 

Bezrámové portály odpovídají nejnovějším trendům a díky skrytým rámům dosáhnou perfektních estetických vlastností. Panoramatická okna bez rámů mohou být také součástí posuvných portálů. Společně s domovními dveřmi lze vytvořit řešení kompletně na míru.

 

A jaké jsou výhody oproti klasickým oknům? Bezrámová okna nabízí lepší tepelnou izolaci a také u nich nebude docházet k nepříjemnému rosení skel. Je to díky pokročilé technologii, která je založena na energeticky úsporných trojsklech kombinovaných s teplými distančními rámečky. Skleněné tabule tak zůstávají uvnitř teplé, ačkoliv je venku zima.

 

Bezrámová okna nabízí také více světla do bytu. Pohled z okna dodá domu opravdu vzdušný vzhled. Okenní tabule mohou dosahovat až 18 m2. Bez problému je navíc lze spojit a tak vytvořit klidně celou jednu prosklenou stěnu.

 

Výhody posuvných portálů:

  • Maximum světla v interiéru.
  • Možnost prosklení velkých ploch.
  • Šetří prostor v interiéru.
  • Bezbariérové řešení, případně nízký rám.
  • Možnost trojskla.
  • Otevírání posuvem.
  • Kvalitní hliníkové provedení.
  • Z venku je možnost umístit madlo, případně zámek.
  • Možnost manuálního i automatického otevírání.
  • Vhodné pro moderní stavby (nízkoenergetické i pasivní).
  • Absence rosení oken při nízkých venkovních teplotách.

 

Nezapomínejte také na doplňky

Stejně jako u každého jiného okna ani u posuvných portálů nesmíme zapomenout na doplňky, především ty stínící. Nabízí se využití venkovních rolet nebo žaluzií, případně markýzy. Pochopitelně můžete do posuvných portálů nainstalovat také sítě proti hmyzu.

Potřebujete poradit? Obraťte se na nás

Pokud byste rádi zkonzultovali ideální řešení pro vaši stavbu, neváhejte se na nás obrátit. Máme dlouholeté zkušenosti s montáží a pracujeme s osvědčenými kvalitními materiály. Navíc poskytujeme komplexní služby, jejichž součástí je i servis.