Léto už nezadržitelně klepe na dveře a to je čas, který se svými nejbližšími chceme trávit na své zahradě. Vychutnat si letní snídani při vycházejícím slunci, sníst si lehký zeleninový salát nebo užít večerní grilování s přáteli je nejlepší v pergole. Pergola je praktická z několika důvodů. Vytvoří přirozený stín u vašeho domu a umožní vám nerušeně relaxovat na čerstvém vzduchu. Navíc může propojit interiér s venkovním prostorem. A samozřejmě také nabízí prostor pro posezení s rodinou a přáteli.

 

Jaký materiál však na její výrobu ideálně zvolit? Vsadit můžete třeba na hliník, rozhodně neuděláte špatně. Hliníkové pergoly vynikají svou lehkostí. Přesto, že je hliník lehký materiál má však vysokou únosnost a také výdrž. Na rozdíl od dřeva nebo třeba oceli je konstrukce z hliníku mnohem lehčí. Profily jsou subtilnější a nezabírají tolik místa. Hliníkové pergoly však mají také mnoho dalších výhod. Pojďme se na ně podívat.

CRP service

Má elegantní vzhled

Hliník působí na první pohled velmi elegantně. Díky tomu zapadne do rázu vaší zahrady a nebude ji narušovat. Jednoduché linie jsou to, co lidi přitahuje k pergolám z hliníku. Skvělé je, že hliník nabízí i široké budoucí využití. Například se můžete nejprve rozhodnou pro nezastřešenou pergolu, případně si později můžete pořídit automatické ovládání zastřešení. Tak si budete moci zvolit, kdy bude pergola zastřešená a kdy nikoliv. Kromě toho je možné kombinovat hliníkovou pergolu také se zasklením a vytvořit si tak rovnou také zimní zahradu. Možností je opravdu mnoho.

 

Minimální péče o pergolu

Co vás však zaujme jistě mnohem více než samotný vzhled je to, že nevyžaduje péči. Hliník bez potíží odolá veškerým povětrnostním vlivům. Péče o něj se tak sníží na naprosté minimum. Určitě ji nebudete muset každých několik let natírat jako dřevěnou pergolu. A nebude se ani nijak kroutit. Hliník navíc neplesniví a nevlhne. Ušetřený čas tak můžete využít třeba k lelkování na krásné pergole.

 

Nehoří! Jednou provždy nehoří

Hliník je nehořlavý. To se pochopitelně o dřevu říci nedá. Vy se tak nebudete muset bát, že v krbu zůstane žhavé uhlí, které by mohlo vzplanout. Jedna jediná jiskra by mohla dřevěnou pergolu spálit na uhel. Plamen si však s hliníkem neporadí. Hliník opravdu nehoří. Můžete být naprosto v klidu. K pergole tak klidně můžete dát také svíčky nebo louče. Budete zcela v bezpečí.

 

Rez na hliníku nehrozí

Nejen, že nehoří. Hliník také nerezaví. Můžete si být jisti, že natírání po několika letech opravdu nehrozí. I povrchová vrstva hliníkových pergol je dostatečně odolná proti povětrnostním vlivům nebo otěru. A navíc si můžete vybrat z mnoha barev. Je libo lesklou nebo raději matnou? Je to zcela na vás.

Osamocená nebo nástěnná

Kvalitní konstrukce je vyrobená ze špičkových materiálů. Díky kvalitnímu technologickému řešení lze pergoly postavit v nástěnné variantě přímo u vchodu do domu. K dispozici je však také volně stojící varianta. A samozřejmě jsou zcela na míru prostoru.

 

Vylepšit ji můžete dle libosti

Do hliníkové pergoly si samozřejmě můžete pořídit také hliníkový nábytek. Vedle však nešlápnete ani v případě, že vyberete ratanový nábytek. Naopak právě ratan se často využívá. Samozřejmě se v hliníkové pergole bude vyjímat také gril. Vybrat si můžete mezi grily na dřevěné uhlí nebo třeba plyn. Záleží na vás, čemu dáváte přednost a co pro vás bude přijatelnější. Bát se nemusíte ani jednoho. Jak jsme již zmínili, hliník je nehořlavý. Grilování tak bude vždycky zcela bezpečné.

 

Je libo bioklimatickou pergolu

Chcete si pořídit opravdu chytrou pergolu? K tomu jsou potřeba senzory teploty, větru, deště a sněhu. V případě, že pergola zaznamená nečekaný vítr, déšť nebo snad sníh, její lamely se automaticky uzavřou. Vy se nemusíte o nic starat. Vše, co je pod pergolou tak bude proti nepřízni počasí chráněno. Kromě toho je pergola s nejmodernějšími technologiemi schopna reagovat také na teplo. Sami si můžete přednastavit teplotu a lamely se natočí, aby podpořila nebo omezila průchod slunečních paprsků dovnitř. Chytrá pergola se vám i počasí zkrátka přizpůsobí. Na vás je jenom odpočívat a užívat si pohodu vlastní zahrady.